KUPITE KARTE Serbian Film Fest

"Meso", English Subtitles, Kupite karte na vreme

O Filmu

English Subtitles

Reditelj: Saša Hajduković

Scenarista: Nikola Pejaković

Direktori fotografije: Saša Petković i Dragan Radetić

Scenografi: Miloš Krčmar i Lara Prostran

Kostimograf: Duška Vujmilović Kukavica

Kompozitor: Petar Bilbija

Montaža i kolor korekcija: Saša Karakaš

Producent: Brankica Janković

Direktor serije: Đorđe Vranješ

Film „Meso“ je žestoka, savremena i hrabra dramska priča, koja bez dlake na jeziku govori o tranzicionom periodu u maloj sredini. Nastao je pod okriljem produkcije „Bosonoga“ iz Banja Luke (uz podršku Radio-televizije Srbije), po scenariju Nikole Pejakovića i u režiji Saše Hajdukovića.

Glavni junaci filma „Meso“ su Mirko i Slavko – ljudi čija imena asociraju na prošla vremena, ali koji se na svoje načine bore sa problemima prouzrokovanim vremenom u kojem žive. Mirko je osrednji fudbaler na zalasku karijere, sa neizvesnom budućnošću u sportu, povratnik u rodnu Banjaluku gde žive njegova dementna majka, introvertni brat i devojka koja, daleko od svoje rodne kuće, vapi za pažnjom i ljubavlju, tražeći ih na pogrešne načine.

On tamo obnavlja još nešto – očevu roštiljnicu «Kod Rajka», od čije slave je ostala samo reputacija da su ćevapi tu „bolji od Mujinih“, iako je i njena sudbina neizvesna, kako zbog ekonomskih razloga, tako i zbog velikih planova ko je za nju kuju podjednako veliki biznismeni.

Jedan od tih biznismena je i Slavko, Mirkov drugar iz detinjstva, koji se u životu svog nekadašnjeg prijatelja ponovo pojavljuje iznenada, i to baš u trenutku kada mu je najpotrebniji. Njihove sudbine će biti u potpunosti isprepletene i uticati na životne priče mnogih osoba oko njih, dok Mirko i Slavko sami traže svoj put do rešenja životnih problema, ali i do odgovora koliko se ljudskih vrednosti i dalje skriva u njima.

Karte

Kriminalistički triler

Slike iz filma

  • Mirko i Slavko...